Tarieven en licenties


Workshops

Onze informatie is in principe vrij toegankelijk voor iedereen. Om onze workshops mogelijk  te maken, is een geef-economie nodig. Iemand doneert een locatie. Iemand regelt een beamer. Als iemand wil komen maar die kan de reis niet betalen, dan geeft iemand hem een ticket. Eten? Neem zelf wat mee, dan ontstaat de pot-luck.

Dat betekent dat ons workshop-tarief gewoon 0 Euro is. Wij gaan ervan uit, dat dit tarief wordt doorgegeven aan de deelnemers.

Licenties

Software is beschikbaar onder de Gnu GPL licentie – V3. In deze juridische ruimte blijft de code gegarandeerd vrij. Een meer commercieel getinte licentie zoals van BSD zou het mogelijk maken dat een partij de boel gebruikt om er zelf heel veel aan te verdienen, zoals Apple deed met Next / BSD en daarna het rijkste bedrijf ter wereld werd.

Documenten en afbeeldingen zijn beschikbaar onder de Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk Delen licentie. Het is mogelijk om hier commerciële bewerkingen van te maken, maar wel onder dezelfde licentie. Dus als het als boek uitkomt, prima, maar dan moet dat boek ook onder dezelfde CC-licentie worden geplaatst, zodat een ander daar ook weer een bewerking van kan maken. Zo blijft informatie vrij.

Consult Tarief

Het zou kunnen zijn dat wij op termijn worden gevraagd door partijen om hun te ondersteunen. Hiervoor hanteren wij de volgende uitgangspunten: alle informatie / materiaal / kennis / die wij hierbij opdoen of produceren, wordt onder één van bovengenoemde licenties (GPL V3 / CC-By-Sa)  gepubliceerd. Voor wat betreft het tarief rekenen wij hetzelfde tarief als degene die ons inhuurt, normaal rekent aan zijn klanten.