Bank voor Kleuren-Geld geopend

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Geruisloos ging de website online: Rgboog.nl. Het is een website waar gebruikers van Kleureneconomie een marktplaats vinden. Ook is er een ‘bank’ systeem, waarmee je bedragen in de RGB-eenheid kunt overboeken naar andere gebruikers. Op deze manier wordt het gebruik van Kleureneconomie in de praktijk mogelijk gemaakt. Het belooft een economisch systeem met Eerlijkheid en Transparantie, Eigen Verantwoordelijkheid, Energie, Kringlopen en Balans en Stabiliteit.

Het eerste doel van de makers is om in een eigen behoefte te voorzien. “Als je iets propageert, moet je zelf ook laten zien dat het werkt en hoe het werkt. Daar is enige tijd voor nodig. Wat er daarna gebeurt ligt niet in onze handen. Wij bieden alleen iets aan. Iedereen die genoeg heeft van het ‘wachten op anderen’ kan hiermee zelf aan de slag.” Aldus bedenker en programmeur Barry Voeten.

Het ‘wachten op anderen‘ is een subtiele verwijzing naar de nagenoeg mislukte conferentie op Bali. Terwijl de wereld dringend maatregelen nodig heeft, ligt er slechts een afspraak om over twee jaar alsnog concrete afspraken te maken. Het wordt tijd dat we ons onafhankelijker opstellen ten opzichte van de politiek. Zij zitten in een impasse: bedrijfsleven, economen en politici wachten op elkaar in een eeuwige remise. Het is onwaarschijnlijk dat op dat schaakbord nog iets verandert. Daarom gaat de kleureneconomie op een eigen bordje spelen. Op een plaats waar we alle regels zelf in de hand hebben. Waar iedere gebruiker zelf verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden. Waar openheid en transparantie hun zuiverende werk doen. Waar we de regels van energie en recycling vanaf het begin hebben ingebouwd in het economisch systeem.

Een soortgelijke conferentie vindt begin januari plaats in Tilburg [economischegroei.net] . Hier komen wetenschappers, politici en managers samen om te proberen de economie groener te maken. Eens kijken of ze met een concrete oplossing komen. De kans bestaat natuurlijk ook dat er geen beslissing komt of dat er alleen zakken papieren tijgers worden gevouwen. Maar je kunt nooit weten.

Voeten plantte het eerste zaadje van een Ginkgo Biloba als symbolische handeling voor de opening van de website. Hoe klein het zaad ook is, het kan altijd nog uitlopen tot een enorme woudreus!