Software voor Community Currency


Dit is een overzicht van Nederlandse (!) software pakketten voor community currencies : groepen mensen die hun eigen geld publiceren.

Cyclos

Het grootste pakket is Cyclos, uitgegeven door Stro. Onlangs is het systeem uitgebreid met ondersteuning voor papiergeld, bankpassen en betalen via mobiel. Het is in gebruik op honderden locaties, wereldwijd.

Cyclos richt zich op de LETS- en LETS-uren- communities.

Community Forge

Community Forge is een Zwitsers project, gebaseerd op open source systemen rond Drupal. Community Forge biedt de mogelijkheid tot  betalen in de eigen currency. Betalen met SMS en bankpapier zit nog in de steigers.

Qua software biedt Community Forge een aantal pakketten, ook voor gebruikers die zelf geen beste IT-er zijn. Dan doen zij het werk een beetje voor je. Ben je wel handig, dan gebruik je het bekende Drupal een aantal speciale modules. Ook is er de mogelijkheid om het meertalige systeem ook naar Nederlands te vertalen.

Duif

Duif is een systeem dat zichzelf koppelt aan een fiat-currency als de Euro. Hiervoor gebruikt ze een nieuw ontwikkeld koers-stabilisatie-systeem. Het doel ervan is om de gebruiker een ervaring te geven die niet teveel afwijkt van wat men gewend is. Dat komt dan “knellende” of “idealistische” regels, waar Duif dus tegen is.

  • Website:Stro
  • Licentie: niet uitgegeven, nog alleen te hosten via Duif zelf
  • Omgeving: onbekend

Rgbtrade

Rgbtrade is een systeem bedoeld voor gebruik in combinatie met Kleureneconomie. Naast het overmaken van RGB (de kleuren), is er een marktplaats met advertenties.

  • Website: http://rgbtrade.org/
  • Licentie: GPL
  • Omgeving: PHP/MySQL