Zuiderlicht Breda

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Pers

Persbericht
===========

Kleureneconomie 4 oktober in het Zuiderlicht Breda

“In Balans met de Kleureneconomie” is de titel van de lezing die Stichting Kleureneconomie op 4 oktober organiseert in het Zuiderlicht in Breda. Deze gratis lezing start om 20.00 uur.

Volgens Stichting Kleureneconomie is het huidige geldsysteem oneerlijk, onlogisch, tegennatuurlijk en instabiel. De eeuwigdurende groei die wordt nagestreefd, blijkt toch niet zaligmakend. Steeds meer mensen lopen tegen de grenzen van het onmogelijke aan. Milieuvervuiling en ongelijke verdeling zijn nog steeds aan de orde van de dag, ondanks het streven naar een duurzame ontwikkeling.
De politiek houdt de aanpassing van het economisch systeem nog steeds tegen. Ook de subsidie op duurzame energie is onlangs afgeschaft. Een langdurige, betrouwbare verschuiving van het evenwichtspunt tussen economie en milieu zit er, in dit geldsysteem, sowieso niet in.

Daarom houdt de Stichting zich bezig met een compleet herontwerp van het geldsysteem en de bijbehorende machtspolitieke structuur. Kleureneconomie is een logisch vervolg op de huidige zwart-wit economie. Bij het ontwerp is uitgegaan van samenwerking, recycling, energie en eenheid. Het plan is beschreven in het boek “Een evenwichtige economie” dat gratis is te downloaden via de website van de Stichting Kleureneconomie. Naast het organiseren van een aantal lezingen werken de makers aan een website voor de aanstaande gebruikers, die zal dienen als marktplaats en als bank.

Zuiderlicht is gevestigd in een monumentaal pand aan de Kloosterlaan 138a in het centrum van Breda, nabij het Chasse Theater.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Uitnodiging diner

Stichting Kleureneconomie nodigt 1 journalist uit voor een eenvoudig diner in een restaurant te Breda, 4 oktober, om 17.00, voorafgaand aan de lezing.

Neemt u contact met ons op ?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Contact Informatie

Stichting Kleureneconomie
Suzanne Stolk & Barry Voeten
Nicolaas Beetsstraat 1-b
3141 SR Maassluis

www.kleureneconomie.nl
010 5918261 – 06 23056217

Locatie:
Het Zuiderlicht
Kloosterlaan 138a
4811 EE Breda
http://www.zuiderlichtbreda.nl