Er is nog geen aparte Kleureneconomie film. Maar er zijn zoveel interessante en belangrijke films, die allemaal met het onderwerp te maken hebben.
Waarom de groei al is gestopt

Over Geld

Money as DeptMoney As Debt. Geld ontstaat pas als je het leent: al het geld vertegenwoordigt schuld. En wie steekt die rente in zijn zak? Een echte eye-opener.

Schokkend zijn de vele historische citaten die worden aangehaald.Er is een klasse personen die weet wat er aan de hand is. Zij die aan de top staan, maar die blijkbaar niet alle macht hebben. De grote massa weet van niks. I

De maker, Paul Grignon, heeft duidelijk een grote kennis van de geldschepping. Ik ben blij dat hetgeen in de video staat, een bekrachtiging is van de beweringen in het boek over Kleureneconomie. Het verhaal over de geldschepping door banken wordt ook nog eens uitgelegd door Floris Lambrechtsen, directeur van een adviesbureau voor professionele beleggers.

Permacultuur

Douwe Beerda onderhoudt een goed videokanaal op Youtube waar we graag gebruik van maken. Telkens andere films dus, in deze player.

Cradle to Cradle

VPRO’s Tegenlicht heeft een sterke uitzending gemaakt over Cradle to Cradle. Het is een “business concept”. Het staat in een taal die begrepen wordt door managers. Het is natuurlijk vrijwel hetzelfde concept als Permacultuur, alleen hebben we het hier over technische producten en niet puur over landbouw. Dat komt nog wel 😉

Of kijk anders naar deze spreekbeurt: William McDonough: The wisdom of designing Cradle to Cradle.

Bill McDonough bij TED.