Een evenwichtige economie, editie 2022

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

In de winter van 2022 maakte ik een nieuwe versie van zowel de Nederlandse versie van Een evenwichtige economie als de Engelse versie, Colourcash.

Inmiddels is het al een paar jaar geleden dat we de laatste workshop gegeven hebben. Maar je kunt wel zeggen dat het grootste deel van het werk er wel op zit. De kleureneconomie is namelijk niet alleen. Kernwaarden van de kleureneconomie zie je immers steeds meer terug bij gerelateerde projecten.

De remake van 2022 was nodig om een technische reden. Beide versies van het boek waren ook in de website zelf ingebouwd. Hiervoor had ik een wordpress plugin gebruikt die inmiddels niet meer onderhouden werd. En vol fouten zat. Hierdoor werkte de toegang tot het boek via het menu niet meer correct.

Nu heb ik beide versies opnieuw gebouwd met Mdbook. Volg de link en je ziet gelijk de overeenkomst. Dit is lastige software en ik ben al lang blij dat de HTML versie nu af is en werkt. Details zijn nog imperfect maar het is in elk geval beter dan de oude versie, die immers defect is.

Het volgende plan met dit boek is om een nieuwe uitgever te zoeken. Het Nederlandse boek is nooit uitgebracht als boek, alleen als PDF op de website. De Engelse versie heb ik zelf uitgegeven door met de stichting een account op Lulu te maken en hem daar zelf te publiceren.

In 2006 was het ook nog aan de vroege kant voor dit verhaal. Nu zie je dat de tijd er wel rijp voor is. Wie weet lukt het om met een herpublicatie een groter bereik te hebben dan de eerste keer.

Barry Voeten, 22 januari 2022.